خبرگزرای حوزه/ سیصد و شصت و نهمین شماره از نشریه افق حوزه منتشر شد.
در این شماره نیز اخبار و گزارشهای خبری و تحلیلی متنوعی از حوزه های علمیه در ایران و نیز برنامه های معرفتی و دینی در اقصی نقاط جهان، به همراه اخبار برنامه ها و بیانات علما و مراجع گرام گردآوری شده است.
عنوان اصلی صفحه اول این شماره به تأکيد مقام معظم رهبري در ديدار مسئولان نظام اختصاص دارد که در باب نقش برجسته جهتگيريهاي امام خميني(ره) در سياستهاي کشور اختصاص یافته است.
آيةاللهالعظمي خامنهاي، سيام تير در ديدار مسئولان و كارگزاران نظام با ایشان، تحويل مسئوليتهاي اجرايي را فرصتي مبارك براي استمرار جهتگيريهاي حضرت امام خميني رضواناللهعليه در مسايل مختلف كشور خواندند و با تبيين واقعيات تاريخي و كنوني كشور، تأكيد كردند: مسئله اقتصاد و ادامه پيشرفتهاي علمي، بايد در اولويت كار همه مسئولان قرار داشته باشد.
در بخش حوزه در استانها، مجموعه اخبار و گزارشهایی ذیل عنوانهایی نظیر کتابخانه تخصصي حوزوي در تبريز راهاندازي ميشود / اعزام 200 مبلغ متخصص از اصفهان به سراسر کشور/ روستاهاي کهگيلويه و بويراحمد داراي شناسنامه تبليغي ميشوند/ مبلغان از بيان احکام در منابر غافل نشوند / تأمين عفاف و حجاب، يکروزه ميسر نميشود / فارغالتحصيلان حوزه علميه خواهران بوشهر، ساماندهي ميشوند /پذيرش 120 طلبه غيرايراني در حوزه علميه آذربايجان شرقي و ... منتشر شده است.
گفتوگوی این شماره هم با استاد و نويسنده 80 اثر حوزوي استاد سید علی حسینی میباشد که با عنوان «طلاب، نيازمند پشتيباني و تشويق بزرگان حوزه» منتشر شده است این گفتوگو سرويس علمي- فرهنگي خبرگزاري حوزه تهیه شده که در نشستي صميمي با اين مدرس حوزه به زواياي زيباي زندگي او پرداخته است.
در بخش پرس و جو شماره 369 ،به این سوال پرداخته شده که چرا خداوند متعال به هنگام نزول وحي و آيات قرآني، پيامبر خاتم(ص) را همچون موسي(ع) ، مورد خطاب مستقيم قرار نداده و جبرئيل را مأمور ابلاغ فرمود؟
و به دنبال آن امده است، پديده «وحي» از مباحث مهم علوم قرآني ميباشد و اهميت آن از اين جهت است كه قرآن كريم كه سخن خداي متعال و كتاب هدايت انسانها بهشمار ميرود، از طريق «وحي» نازل شده است.
در این نوشتار ابتدا واژه «وحي» را معنا کرد و سپس به چگونگي نزول آن نسبت به پيامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) پرداخته است.
در بخشی از آن می خوانیم، مرحوم علامه طباطبايي(ره) درباره «وحي» مينويسند: «وحي يك نوع تكليم آسماني (غيرمادي) است كه از راه حس و تفكر عقلي درك نميشود؛ بلكه با درك و شعور ديگري است كه گاهي در برخي از افراد ـ به حسب خواست خدايي ـ پيدا ميشود و دستورات غيبي يعني نهان از حس و عقل را از وحي دريافت ميكند، عهدهداري اين امر نيز، نبوت ناميده ميشود.»
در بخش رواق شهیدان این شماره به زندگینامه طلبه شهيد محمد خائفي پرداخته شده است.
گزیدهای از این قسمت به شرح زیر است:
طلبه شهيد محمد خائفي، در اولين روز پاييز سال 1351 در روستاي «جامخانه» از توابع شهرستان ساري، در خانوادهاي مذهبي به دنيا آمد، به عشق رسولالله(صلی الله علیه وآله) ، نام او را «محمد» نهادند تا با پيروي از دستورات و سنت آنحضرت، جزو بهترينهاي امت پيامبر قرار گيرد.
این شهید بزرگوار دوران كودكي را در زادگاهش آغاز نمود و دوره ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان را با موفقيت گذراند و با كولهباري از عشق و محبت نسبت مولاي خود امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) راهي حوزه علميه شد تا خوشهچين علوم بيكران اهلبيت(علیهم السلام) باشد. تحصيلات حوزوي را در مدرسه امام صادق(علیه السلام) شهرستان نكاء آغاز نمود. بعد از مدتي به گرگان رفت و در مدرسه علميه امام خميني(ره) اين شهرستان تا پايان مقدمات علوم اسلامي به كسب علوم و معارف الهي پرداخت.
او كه مدتها خود را براي جهاد خالصانه در راه خدا آماده كرده بود، در هواي آن كه تا بر دوست پروازي عاشقانه نمايد رو به سوي جبههها نمود.
سرانجام اين سرباز فداكار و عاشق امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در 28/2/1367 در منطقه شلمچه، به آرزوي ديرينه خود رسيد و به باغهاي شهادت پرواز كرد. پيكر مطهرش را در گلزار شهداي «جامخانه» به خاك سپردند.
در بخش آثار ماندگار این شماره به کتاب فضايل اهلبيت رسول و مناقب اولاد بتول(ع)از عمادالدين طبري پرداخته شده است.
ضمیمه افق خانواده نیز به همراه این شماره با مجموعه ای از مطالب مختلف معرفتی، سرگرمی، آموزشی و اخلاقی در حوزه خانواده به چاپ رسیده است.
نشریه افق حوزه به صاحب امتیازی مرکز مدیریت حوزه های علمیه و به مدیرمسئولی حجت الاسلام والمسلمین مولایی منتشر می شود.